Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sezonowa zapiekanka
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14412
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14412
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Podgotowałam al dente fasolkę szparagową z solą. Wysmarowane naczynie do zapiekania wyłożyłam płatami ciasta filo- można pokroić w paski ciasto francuskie. Warstwami wzdłuż układałam fasolkę i każdą warstwę zalewałam mieszaniną: Jajo, śmietana przyprawy, u mnie dodatkowo dodałam przesmażony na czosnku szpinak. Górną warstwę polałam mieszaniną i lekko zagięłam brzegi ciasta. Na wierzchu ułożyłam fasolkę wzdłuż pozostałych aby wiedzieć jak kroić zapiekankę.
Zapiekanka trafiła do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach, na początku przykryłam ją papierem do pieczenia aby ciasto się nie spaliło. U mnie to było obiad ale plaster zapiekanki można potraktować jako dodatek do obiadu lub przekąskę, na pewno ładnie się prezentuje i zaskakuje gości. Smacznego :)