Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z cukinii w stylu greckim"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać, pokroić w plastry. Warzywa umyć.
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem, dodać mięso, doprawić. Papryki pokroić na kawałki, cukinię w plastry, obsmażyć na 1 łyżce oliwy.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dnie rozłożyć ziemniaki i mięso, zalać pomidorami wraz z zalewą, dodać cukinię z papryką, oliwki, posypać ziołami. Piec 30 min w 180oC, posypać fetą.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium