Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników cukinii i zapiekanek.....a nie koniecznie kaszy :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 984
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 984
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kaszę wypłukać, zalać 2 szkl wody i 1 szkl mleka, dodać masło i przyprawy. ( kasza jaglana ma specyficzny smak więc nie każdemu smakuje, trzeba ją konkretnie przyprawić). Kiedy zacznie się gotować należy często mieszać (przywiera).
Do ugotowanej kaszy i lekko ostudzonej dodać fasolę i groszek.
Naczynie do zapiekania lekko wysmarować masłem lub oliwą. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wyłożyć dno cukinią ( można lekko posolić ) następnie połowa kaszy i raz jeszcze cukinia i kasza na wierzch. Piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku 180 st. Następnie posypać serem i zapiec. * w zasadzie do kaszy można dodać wszystko co się chce, albo co jest w lodówce ;)