Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z ciasta francuskiego"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 215
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 215
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Składniki
Cebule pokrój w grube piórka, sery – w kostkę.
Zeszklij warzywo na oleju. Dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i powoli mieszając, gotuj ok. 20-25 minut.
Rozwiń rolkę ciasta francuskiego i razem z papierem do pieczenia rozłóż na blasze.
Na cieście ułóż cebulę, a na niej sery. Posyp całość estragonem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Włóż do niego blachę z przygotowaną potrawą i piecz ją ok. 20 minut, do czasu, aż ser delikatnie zbrązowieje.
Kazimiera Zalewska z SulejówkaŹródło: Super TV