Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka zachwyca smakiem i aromatem , polecam wypróbować.
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 88
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 76
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 88
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 76
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Składniki
Ziemniaki obrać , pokroić w plastry, podgotować. Brokuł rozebrać na różyczki , podgotować 4 minuty. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Kiełbasę pokroić w kostkę. Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, paprykę , doprawić solą i pieprzem , smażyć 3 minuty, dodać cukinię , doprawić ziołami prowansalskimi , smażyć 1 minutę, dodać kiełbasę i smażyć jeszcze chwilę.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę z plastrów ziemniaka, na nią wyłożyć smażone warzywa oraz różyczki brokuła.
Przykryć plastrami ziemniaka. Śmietanę wymieszać z koncentratem, zalać i posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zapiekankę, piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.