Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza zapiekanka jaką jadłam. Ryż i warzywa przełożone przepysznym sosem. Polecam!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę. Obsyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do cebuli. Smaż do czasu aż kurczak przestanie być surowy. Paprykę pokrój w cienkie paski, ogórki w plasterki. Ketchup, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładanie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blaszkę wysmaruj olejem. Wyłóż kolejno ryż, połowę sosu, warzywa, kurczak. Przykryj resztą sosu. Wierzch zapiekanki posyp startym na tarce żółtym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 minut.