Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kapustą pekińską.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1068
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, przekroić w pół i pokroić w piórka.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Kapustę umyć i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, kapustę pekińską, około pół łyżeczki soli i smażyć aż odparują całą wodę.
Ryż wymieszać z usmażonymi pieczarkami i kapustą, doprawić sosem sojowym i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Zapiekać w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.