Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna z brokułami"
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2413
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2413
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz. Pokrój na cienkie plasterki. Oprósz przyprawą do ziemniaków, krótko obsmaż na oleju. Połowę porcji ziemniaków włóż do naczynia żaroodpornego.
Brokuł podziel na różyczki. Obgotuj je w osolonej wodzie, odcedź. Połowę wyłóż na ziemniaki. Ryby pokrój na kawałki, obtocz w mące i obsmaż na oleju. Połowę filetów rozłóż na brokułach.
Pokrój w plasterki pieczarki oraz cebulę. Oba usmaż na oleju, aż odparuje nadmiar płynu. Połową grzybów posyp ryby. Znów połóż resztę ziemniaków, ryby, grzyby. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła.
Wymieszaj śmietanę, wodę, koperek, łyżkę mąki. Przypraw solą, pieprzem, polej przygotowane . Posyp startym serem.
Zapiekaj pod przykryciem ok. 30 min w temp. 200°C. Kilka minut wcześniej zdejmij pokrywkę i znów zapiekaj. Wyjmij z piekarnika, podaj gorącą.
Porcje 10. Przygot. 90 min . Cena 2,10 zł. Kalorie 390 kcal.
<strong>Przepis przysłała Paulina Borowska z Glinian</strong>Źródło: Bella Relaks