Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka rybna z brokułami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Ziemniaki pokrój w plastry. Następnie skrop je oliwą i wymieszaj. Brokuły podziel na różyczki, marchew oczyść i pokrój w grubsze plastry. Warzywa gotuj w posolonej wodzie przez 2 minuty. Następnie odcedź je i opłucz zimną wodą. W rondelku podgrzej olej, oprósz mąką i zalej zimnym mlekiem. Stale mieszając, zagotuj. Uważaj, by nie powstały grudki.
Po pięciu minutach odstaw beszamel, wsyp do niego brokuły, marchew, kawałki ryby, pietruszkę i skórkę z cytryny. Całość dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Ryby przełóż do brytfanny, pokryj plastrami ziemniaków, posyp listkami tymianku i skrop oliwą. Zapiekaj 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.Źródło: Na żywo