Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka rybna"
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 59
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 59
Składniki
Filety rybne umyj, osusz i pokrój na 4 kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posól i przykryte włóż do lodówki.
Z papryk wyjmij gniazda i miąższ pokrój. Brokuły podziel na różyczki. Umyj pomidory i pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę. Dodaj papryki, zalej bulionem, dodaj pomidory z puszki z sosem. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Gotuj 4-5 min.
Brokuły obgotuj w osolonej wodzie (ok. 5 min). Odsącz. Rozgrzej masło na patelni i smaż filety z obu stron na złoty kolor. Dopraw pieprzem i zdejmij z patelni. W naczyniu żaroodpornym układaj ryby, brokuły i sos pomidorowowo-paprykowy. Posyp startym serem i resztą tymianku. Wstaw na 25 min do piekarnika nagrzanego do 175 st.C.
Czas przygotowania: 60 minut 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień