Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka pod beszamelem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Grzyby namocz godzinę i ugotuj. Soczewicę zalej wodą i ugotuj na miękko. Jedną cebulę posiekaj w kostkę, czosnek w plasterki.
Zeszklij je na oleju, dodaj przecier i obsmaż. Dodaj soczewicę i grzyby z wodą. Duś, aż masa nieco odparuje. Dodaj 1/2 sera. Dopraw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, ubij miotełką. Zagotuj, dodaj resztę sera. Dopraw (także gałką).
Papryki i drugą cebulę usmaż. Natłuść brytfannę, wysyp bułką. Włóż soczewicę, warzywa, zalej sosem. Piecz 30 min w 170°C.Źródło: Świat kobiety