Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne, smaczne, idealne na kolacje
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5614
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5614
Składniki
zimniaki obrać i pokroić w plastry, gotować 5 min,odcedzić
boczek pokroić w drobną kostkę, a cebulę w talarki, doprawić i podsmażyć ok. 3 min i dusić 15 min
ogórki pokroić w plasterki
w naczyniu żaroodpornym ułożyć na zmianę ziemniaki, biczek z cebulą i ogórki i powtórzyć
na wierzch posypać serem i zalać zmiksowaną śmietaną z jajkami, przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem
zapiekać 40 min w tem. 180 stopni
przed podaniem posypać natką