Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mieloną wołowiną, marchewką, fetą i żółtym serem. Dodatkowo wzmocniona aromatem i smakiem kostki mięsnej:) Pyszny pomysł na sycący obiad lub kolację na ciepło:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek i marchewkę /pokrojoną w małą kostkę lub cienkie plasterki/. Podsmażamy ok. 5-7 min. Dodajemy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci kolor surowizny. Delikatnie doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Koncentrat pomidorowy i kostkę mięsną mieszamy w gorącej wodzie, wlewamy do mięsa i gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 min. - aż całość zgęstnieje. Do składników na patelni dodajemy ser feta oraz ugotowany makaron. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 40 min. Podajemy na gorąco.