Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolacja na szybko :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 827
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 827
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy. Kurczaka przyprawiamy i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Na tej samej patelni dusimy paprykę i marchew pokrojone w średnie kawałki. Wszystkie składniki łączymy w naczyniu żaroodpornym. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i układamy na wierzchu.
Śmietankę mieszamy z jajkiem, połową mozzarelli (rwiemy na małe kawałki), solą, pieprzem, papryką i płatkami chili. Sos przelewamy do naczynia z zapiekanką. Na wierzchu posypujemy pozostałą częścią mozzarelli. Całość pieczemy w 180°C przez ok. 30 min bez termoobiegu.