Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sycąca zapiekanka z makaronem, kiełbasą i ciągnącym się serem pleśniowym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Makaron gotujemy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki lub jeśli mrożone to je przygotowujemy na patelni. Kiełbasę kroimy w talarki, camemberta w kostkę.
Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
Formę na zapiekankę natłuszczamy, wykładamy ugotowany makaron. Na to warzywa, kiełbasa i ser. Wszystko zalewamy jajkiem i w paru miejscach nieco przesuwamy składniki, aby masa jajeczna się dobrze rozprowadziła po całej zapiekance.
Przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35-40 minut.