Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 163
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 163
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Ugotuj makaron na półtwardo.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż
Jajka roztrzep widelcem, dodaj śmietankę, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową.
Wymieszaj z tartym serem.
Fasolkę wyjmij z puszki i opłucz.
W msice wymieszaj makaron, paprykę, podsmażoną kiełbasę i fasolę.
Przełóż do wysmarowanej masłem i podsypaną bułką tartą żaroodpornej formy.
Na makaronie połóż pomidorki.
Całość zalej masą jajeczno-serową.
Zapiekankę piecz 30 minut w 180 st. C.