Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:-) ................hmmm rewaluacyjne zakończenie dnia we dwoje...............
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
-makaron ugotować na na pół twardo,brukselkę ugotować i pokroić na połówki,frankfurterki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju z cebulą pokrojona w kostkę -przygotować 0.5 litra zimnej wody ,następnie wymieszać ja z mąką kukurydziana i zagotować z dodatkiem kostki mięsnej ,często mieszając,później dodać koncentrat pomidorowy i oregano,pieprz -do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wsypujemy makaron wymieszany z brukselka i frankfurterkami i startym żółtym serem,następnie zalewamy to gorącym sosem pomidorowym -zapiekamy ok 30 minut w tem. 200st (polecam w czasie zapiekania raz przemieszać całość) Smacznego!!!!