Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka łososiowa"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj posiekane masło, połącz . Dodaj wodę, zagnieć ciasto, uformuj prostokąt. Wyłóż na blat, rozwałkuj. 1/3 część ciasta zawiń pod spód, drugą 1/3 na wierzch. Obróć ciasto, rozwałkuj, złóż jak wcześniej. Powtórz wszystko kilka razy, zawiń ciasto w folię, schładzaj godzinę.
Rozmroź brukselkę. Formę wysmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym ciastem. Ser zetrzyj na tarce. 15 dag łososia pokrój na małe kawałki. Do miski wbij jajka, roztrzep widelcem, wlej śmietanę, dodaj ser żółty, łososia i brukselkę. Wymieszaj. Masę wylej na ciasto, piecz w 200°C przez 45 minut. Udekoruj łososiem i koperkiem.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień