Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka kapuściana z karpiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 143
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 143
Składniki
Sprawioną rybę wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj około 20 minut. Po tym czasie karpia wyjmij, a włóż poszatkowaną kapustę kiszoną.
Na łyżce masła lekko zrumień cebulę pokrojoną w kostkę.
Z ryby usuń ości i potnij ją na kawałki razem ze sparzonym i obranym pomidorem.
W żaroodpornym naczyniu ułóż odciśniętą z wywaru kapustę polaną zrumienioną cebulą. Wymieszaj ją z pomidorami, odlanym z zalewy groszkiem i posiekanym koperkiem.
Całość posyp pieprzem oraz startym serem i piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV