Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, zdrowa i delikatna zapiekanka dla smakoszy ryb
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub na tarce do szatkowania kapusty, posypujemy delikatnie solą i odstawiamy, aby puściła wodę.
Marchewki pokroić obieraczką do warzyw, aby wyszły paseczki lub zetrzeć na tarce.
Rybę pokroić w małe kawałki.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Do większej miski przesypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy cukinię dokładnie wyciśniętą z wody, marchewkę i roztrzepane jajo. Przyprawiamy wedle uznania i wszystko mieszamy. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 25 min 180 stopni.