Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pyszna propozycja na dzisiejszy obiad. Treściwa i dobrze przyprawiona.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę siekamy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso, przyprawiamy dość mocno przyprawą gyros. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na dno warstwę ryżu, który smarujemy połową sosu powstałego przez zmieszanie keczupu, majonezu i śmietany. Na ryż wykładamy podsmażone mięso wraz z cebulką, połowę startego żółtego sera, a następnie układamy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki, warstwę wyrównujemy i smarujemy pozostałym sosem. Na górę zapiekanki wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy bez przykrycia w piekarniku przez ok. 30 minut.