Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki jak na tradycyjne gołąbki. Smak identyczny jak gołąbków. Wykonanie jednak mniej kłopotliwe. Polecam.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować w lekko osolonej wodzie. Młodej kapuście wystarczy pół godziny gotowania. Odcedzić wodę. Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dać na patelnię i smażyć z pokrojoną cebulą oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z przyprawami. Ryż podgotować w osolonej wodzie na pół miękko. Wodę odcedzić. Przygotować sos pomidorowy. Do garnka wlać trzy szklanki wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować kilka minut, a na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w jednej szklance wody. Gotować jeszcze 1-2 minuty. Sos powinien być dość gęsty. Do naczynia żaroodpornego wlać na dno kilka łyżek sosu. Na to wyłożyć całą ugotowaną kapustę wymieszą z mięsem i ryżem. Na wierzch pozostały sos. Zapiekać w 180 st. C około godziny.