Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna, mniej pracochłonna wersja gołąbków
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 361
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 361
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
1. rozgrzać olej, dodać poszatkowaną cebule i czosnek, poddusić, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz koncentrat, gotować powoli na małym ogniu, zaprawić mąką, doprawić solą i pieprzem, 2. kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, wystudzić, 3. ryż ugotować, wystudzić, 4. wymieszać ryż, mięso, cebulę, dodać sól, pieprz, sos sojowy i pieprz ziołowy, 5. w formie keksówce ułożyć na spodzie warstwę kapusty, na to warstwę mięsa z ryżem, polać sosem pomidorowym, znów kapusta, mięso i na wierzch kapusta, wszystko zalać sosem pomidorowym, 6. piec ok 60 min w 190-200 st, po wyjęciu na talerz polać pozostałym sosem smacznego