Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ugotuj.
Cebulę posiekaj w piórka. Plastry boczku potnij na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokrój na plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i włóż cebulę, kiełbasę i boczek. Smaż 10 minut.Mieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 st. C.
Ziemniaki pomieszaj z kiełbasą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Śmietanę zmieszaj z jajkami. Dodaj łyżeczkę majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wlej do zapiekanki. Piecz 30 minut.
Zrób dip.Jogurt pomieszaj z majonezem i posiekanym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Upieczoną zapiekankę posyp rozmarynem i parmezanem. podawaj z dipem.