Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe tortille z łososiem i warzywami. Chrupiąca przekąska z piekarnika. Tylko naturalne, łatwo dostępne składniki. Szybko i smacznie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 30
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 56
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 52
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 942
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 207
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 30
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 56
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 52
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 942
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 207
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, suszone pomidory kroimy w paski.
Jajka rozgniatamy widelcem wraz z ugotowanymi brokułami, oliwą z suszonych pomidorów, sprasowanym czosnkiem i dużą szczyptą pieprzu.
Pastę brokułowo-jajeczną wykładamy na środek placka pozostawiając 2-3 cm wolnego miejsca od brzegu. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, suszone pomidory i kawałki wędzonego łososia. Całość posypujemy serem mozzarella.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie formując klasyczne burrito.
Placki wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach z funkcją grillowania od góry około 10 minut. Smacznego!