Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane tacos z kurczakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Przełóż do misy. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wsyp trochę soli i wlej olej roślinny. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Po tym czasie mięso obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
Cebule obierz i drobno posiekaj. Oczyść papryki i razem z pomidorami pokrój w kostkę. Chili i por pokrój w talarki, a kolendrę posiekaj.
Wszystkie warzywa i zioła włóż do misy (część kolendry odłóż do dekoracji). Następnie skrop sokiem z limonki, posól i dokładnie wymieszaj. Odłóż, aby się przegryzły.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Opiecz tortille z obu stron na suchej patelni. Każdą posmaruj częścią guacamole, a na środku połóż trochę warzyw i mięsa. Złóż je na pół i włóż do formy.
Wszystkie tortille posyp serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 190°C. Przed podaniem posyp resztą kolendry.Źródło: Na żywo