Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane roladki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5033
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5033
Składniki
Ser odsącz, pokrój na 12 długich kawałków. Oprósz je pieprzem i pozawijaj w przecięte wzdłuż na pół plasterki szynki. Skrop olejem, a następnie bardzo krótko zapiecz na blasze (ser nie powinien się stopić).
Osącz i pokrój serca karczocha. Umyj i osusz rukolę, wymieszaj w misce z karczochami. Połóż na dużym talerzu, na wierzchu umieść roladki. Zrób sos: łyżkę octu wymieszaj z łyżką oleju, dopraw solą oraz pieprzem. Skrop danie i podawaj, np. ze świeżymi bułeczkami.Źródło: Świat kobiety