Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, niby ziemniaczane ale z wkładem.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę, zmieszać z jajkiem, mąką, dodać sól i pieprz - zagnieść ciasto i podzielić na 8 części.
Pokrojony w kostkę boczek i cebulę podsmażyć, dodać mięso mielone i przyprawić. Przecier połączyć ze śmietaną.
Rozwałkować ciasto, smarować sosem, położyć farsz mięsny, składać w koperty /dobrze skleić/. włożyć do wysmarowanej formy. Zapiekać ok 1 godziny. SMACZNEGO.