Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste , szybkie i efektywne danie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Ser mozzarella kroimy na 4 części i każdą zawijamy w plaster boczku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Tak pokrojone wykładamy na dno naczynia żaroodpornego, następnie solimy i polewamy olejem. Każdą pierś z kurczaka głęboko nacinamy na środku, a następnie panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem jajku i bułce tartej. Tak przygotowane piersi układamy na ziemniakach, do każdej wkładamy ser z boczkiem.
Każdą pierś obsypujemy tartym serm. Całą potrawę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 40-50 minut. Mięso po upieczeniu powinno być chrupiące i rumiane. Smacznego !!!
;-D
;-)))