Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wyrabiania i wałkowania ciasta! Farsz z bryndzą w cieniusieńkim cieście filo.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 204
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 138
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 204
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki ugotowałam dodałam do nich serek wiejski i 20 deko bryndzy. jeszcze lekko zrumieniona cebula pokrojona w kostkę , szczypior, sól i pieprz. Całość utłukłam.
Ciasto filo pocięłam na pasy. Farszu można nałożyć bardzo dużo- przecież nie wypłynie :) Ciasto nawet po złożeniu jest cieniusieńkie.
Pierożki ułozyłam na blasze z papierem do pieczenia. papier skropiłam odrobiną oliwy a pierożki posmarowałam oliwą z wierzchu. Pierożki posypałam czarnuszką. Piekłam je do zrumienienia według przepisu na opakowaniu, około 30 minut w 190 stopniach.