Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane naleśniki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Kukurydzę odlej z zalewy. Ser zetrzyj. Cebulę z dymki posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szczypior pokrój.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mięso, oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smaż.
Zalej przecierem pomidorowym. Gotuj 15 minut. Wsyp kukurydzę. 4. Po zagotowaniu sos schłodź. Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Gotowym farszem posmaruj naleśniki i posyp tartym serem. Zwiń w rulony i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. 7. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Telemax