Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane miniszaszłyki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki, przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Owoce ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny.
Plasterki szynki (najlepiej z tłuszczykiem) rozłóż na desce. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rozłóż na plasterkach szynki. Ser mozzarella osącz, pokrój na 8 kawałków. Umieść z orzechami na szynce, zroluj.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian ćwiartki gruszek oraz szynkowe ruloniki. Umieść miniszaszłyki na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz w 180 st. ok. 15 minut. Po tym czasie gruszki polej płynnym miodem i dopiekaj jeszcze 5 min. Ozdób rukolą i ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,80 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety