Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie "na leniucha", bo wszystko należy wymerdać "przeszczepem" (czytaj ręką), wyłożyć do jakiegoś naczynia i zapiec. Ziemniaków ugotowałem więcej dzień wcześniej do obiadu, więc w zasadzie problemu nie było. Przygotowanie zajęło mi nie więcej niż 15 minut. Efekt murowany. Brzuszki napełnione, sadełko można zawiązywać. Jak to się mówi-Koła do góry i poobiednie leżakowanie zaliczone. Arek Gie
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, ketchupem, koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki tłuczemy, dodajemy roztopione masło, śmietanę i tymianek. Wyrabiamy. Na dno naczynia żaroodpornego, wykładamy mięso. Na nim wykładamy ziemniaki, które smarujemy tłuszczem, na przykład roztopionym smalcem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Pieczemy 30 minut w trybie góra-dół, następnie przez 10 minut z termoobiegiem.