Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Składniki
Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka ). Z farszu formujemy sznycelki.
Kładziemy na andrucie. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy. Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Uwaga! Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!