Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana potrawka z kurczaka"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7235
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 175
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7235
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 175
Składniki
Pieczarki obierz i pokrój. Podsmaż je w rondlu na maśle, następnie zalej bulionem. Gotuj 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Do kokilek do zapiekania rozdziel mięso kurczaka, zupę grzybową, cebule dymki, garść rukoli. Przypraw do smaku.
Rozmrożone ciasto pokrój na odpowiednio duże kwadraty i przykryj nimi kokilki. Przeciągnij po cieście wałkiem, aby je docisnąć, i odetnij nadmiar. Posmaruj jajkiem i odrobinę posól.
Zapiekaj 30-35 minut. Przed podaniem posyp resztą rukoli.Źródło: Olivia