Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta , mięciutka karkówka w pysznym sosie do tego ziemniaczki.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
1. Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Marchew obieramy i kroimy w plastry.
3. Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce.
4. Połowę marchwi układamy na naczyniu żaroodpornym.
Na marchew układamy połowę cebuli.
6. Smarujemy ketchupem.
7. Polewamy sosem sojowym.
8. Mięso doprawiamy przyprawą do grilla i solą.
9.Karkówkę układamy na cebuli.
10. Przykrywamy ponownie pozostałą marchwią.
11. Na marchew wykładamy resztę cebuli. 12. Polewamy sosem sojowym.
13. Ketchup mieszamy z majonezem.
14. Sosem przykrywamy zapiekankę.
15. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
16. Zapiekamy 45 minut w 180˚C. 17. Zapiekanka gotowa. 18. Smacznego.