Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski i całość obsmażyć.
Dodać mięso mielone i dusić około 15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i kminkiem.
Pod koniec dodać przetarte pomidory.
Liście kapusty sparzyć.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 2 liśćmi kapusty, na nich ułożyć warstwę farszu mięsnego i sera. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Przykryć 2 liśćmi kapusty i posypać serem.
Zapiekankę przykryć pergaminem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.