Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zapiekanka na obiad dla wegetarian, polecam ten przepis.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5638
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5638
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, zblanszować przez 10 minut i odcedzić, ostudzić. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki, brukselkę, zalać wszystko śmietaną z jajkami i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut aż wierzch się zarumieni. SMACZNEGO.