Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Comber zajęczy marynowany i duszony w czerwonym winie.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
W wodzie zagotowałam plastry cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Gdy płyn ostygł dodałam szklankę wina i włożyłam mięso na marynaty na 24 godziny. Powinno być zakryte.
Mięso osuszyłam na ścierce. Obtoczyłam je w mące i obsmażyłam na rumiano. Pod koniec smażenia dodałam drobno pokrojony czosnek aby zdążył się trochę podsmażyć. Mięso zalałam szklanką wina i dodałam wodę tak aby mięso było prawie całe zakryte. Jeszcze tymianek i chili. Mięso będzie się dusić w sumie 2 godziny. na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone łodygi selera naciowego.
Sos sam się zredukuje, doprawiłam go tylko solą. Jeśli sos według Waszego uznania jest zbyt kwaśny można dodać szczyptę- dwie cukru.
:D
Tradycyjnie podałam z ziemniakami i buraczkami. Smacznego :)