Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawny chłodnik z lawendą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 224
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 224
Składniki
Cebulę pokrój w cienkie piórka, usmaż na maśle na złoty kolor. Posyp cebulę cukrem i smaż jeszcze chwilę, aż cukier zbrązowieje.
Gotową cebulę rozłóż na folii aluminiowej i odstaw do wystygnięcia. Melona przetnij na pół, usuń nasiona, obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj melona, maślankę, cukier i lód na gładkie purée. Podawaj udekorowane cebulą i kwiatami lawendy.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: średni. Porcja 186 kcal.Źródło: TV14