Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1210
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5536
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1210
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5536
Składniki
Mąkę przesiej do miski, posiekaj nożem razem z 15 dag dobrze schłodzonego masła. Dodaj 4 łyżki lodowatej wody oraz szczyptę soli. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż na 30 min do lodówki.
Szynkę posiekaj, przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z resztą masła. Masę dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek, wylep foremki do babeczek. Piecz w 200 st. 20 min.
Korpus lekko przestudź, wyjmij z foremek. Pastę z szynki przełóż do rękawa cukierniczego. Napełnij babeczki. Dekoruj kawałkami pomidora oraz listkami świeżej natki lub gałązkami koperku.
20 porcji , czas ok. 40 min; porcja – 170 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety