Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone"
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Kajzerkę moczę w wodzie, odciskam. Szynkę myję i razem z obranymi cebulą i czosnkiem mielę w maszynce do mięsa.
Do masy mięsnej dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą oraz pieprzem i dokładnie wyrabiam. Lazur kroję w grubą kostkę.
Z mięsa formuję kotlety, w ich środki wkładam po kostce sera.
Obtaczam kotlety w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Smażę na wolnym ogniu na kolor złocisty. Podaję gorące ze świeżą sałatą.
70 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie