Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintna terrina z pstrąga i łososia"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Łososia pokrój w paski 1 cm, oprósz solą, skrop sokiem z cytryny. Pstrąga pokrój, zmiel ze śmietaną i winem. Formę keksową wyłóż folią spożywczą, zostawiając duży zapas poza formą.
Układaj warstwy: 1/3 pasty z pstrąga, połowę łososia, połowę fasolki, 1/3 pasty z pstrąga, resztę łososia i fasolki. Przykryj pozostałą pastą z pstrąga. Wierzch wyrównaj, przykryj folią. Formę włóż do większej formy napełnionej do połowy wodą, piecz godzinę w kąpieli wodnej w temperaturze 110°C. Podawaj ciepłe, udekorowane natką.Źródło: Na żywo