Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, lekka, wiosenna sałatka. Niespotykane połączenie warzyw i owoców. Smakuje tak po daniu głównym jak i na przystawkę:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Ogórek umyć, wraz ze skórką przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w cienkie plasterki. 1 pomarańczę obrać, dokładnie usuwając białą błonkę. Ostrym nożykiem wykrawać cząstki miąższu spomiędzy twardych błonek. Wyciekający sok zachować. Przygotowane składniki wymieszać, posypać grubo posiekanymi orzechami.
Przygotować sos: sok z pomarańczy i cytryny wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i olejem. Polać sałatkę, delikatnie wymieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się "przegryzły".
Do dekoracji przygotować "różę" z pomarańczy: owoc sparzyć wrzątkiem, wyszorować, wraz ze skórką pokroić w cienkie plasterki. Każdy z nich lekko naciąć i zawinąć, formując pojedyncze płatki. Ułożyć razem, w środek wetknąć gałązkę natki. Pozostałą pietruszką posypać sałatkę.