Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintna rolada cielęca"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Składniki
Z mostka usunąć żebra i chrząstki, posmarować pastą przygotowaną z miodu, przypraw, ziół i rozgniecionego czosnku, odstawić do lodówki na godzinę lub na noc.
Szynkę i boczek zmielić, dodać do mielonej cielęciny, wymieszać z jajkiem, bulionem, przyprawami i ziołami. Farszem wypełnić mostek, uformować roladę, mocno związać nicią. Piec 1,5 godziny w temp. 220°C, polewając wrzątkiem i powstałym sosem. Podawać ozdobione koperkiem.
ok. 135 minutŹródło: Twoje Imperium