Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyborne paszteciki grzybowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Grzyby oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki. Zalewam wodą, solę, zagotowuję i odcedzam. Cebule kroję w piórka, podsmażam na gorącym oleju. Dodaję grzyby i chwilę całość smażę. Zdejmuję z ognia, wrzucam starty żółty ser i posiekaną natkę, mieszam. Farsz doprawiam solą i sporą ilością pieprzu.
Ciasto francuskie tnę na kwadraty. Na środku każdego układam porcję farszu, rogi ciasta sklejam razem, formując paszteciki.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję tymiankiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 30 min.
50 min • Porcja 480 kcal • Koszt 1 sztuki ok. 50 gr • Przepis na 8-12 sztuk.Źródło: Kobieta i życie