Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki ze szpinakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić. Ser rozkruszyć. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa, dusić ok. 2 minut i połączyć z pomidorkami. Ugotowany, gorący makaron wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać od razu.
Jeśli nie mamy pomidorków koktajlowych, do makaronu ze szpinakiem można dodać cienkie plastry pieczarek podsmażone z czosnkiem na odrobinie masła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium