Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wrapy z wołowiną i wieprzowiną"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Umyj paprykę i chili, usuń nasiona i pokrój w cienkie plastry. Oczyść wołowinę i wieprzowinę i pokrój wzdłuż w paseczki. Na oleju podsmaż paprykę. Dopraw solą, przyprawą do grilla i zdejmij z patelni. Mięso smaż 10 min.
Dopraw solą i przyprawą meksykańską. Umyj i osusz sałatę rzymską i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie talarki. Na każdą tortillę nałóż warzywa i mięso. Najpierw rozłóż sałatę. Na sałacie połóż paski czerwonej cebuli, a następnie plastry sera cheddar. Na serze rozłóż smażoną paprykę, a na koniec mięso.
Zwiń tortille w rolady i zwiąż sznurkiem lub folią spożywczą. Przekrój na pół. Podawaj z sosem z kwaśnej śmietany wymieszanej z gniecionym awokado i sokiem z połowy limonki.Źródło: Tele Tydzień