Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z wiśniami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
Składniki
Owoce zalej winem i odstaw na 1,5 h. Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij, posyp solą, pieprzem i ziołami. Na każdym kawałku ułóż plaster szynki i wiśnie. Zwiń zrazy, zepnij wykałaczkami i oprósz mąką.
Obsmaż na oleju. Podlej pozostałym po moczeniu winem. Dodaj posiekane szalotki i bulion. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 45 minut. Wyjmij zrazy, pokrój je w plastry i ułóż na talerzu. Powstały sos zmiksuj, wymieszaj ze śmietaną, dopraw do smaku, pogrzej i polej nim zrazy.Źródło: Na żywo