Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z parmezanem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. Z wina, octu, 2 łyżek oleju i pieprzu przygotuj marynatę. Dokładnie pokryj nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę. Pistacje drobno zmiksuj blenderem, parmezan zetrzyj, wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej ze stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Oblej mięso marynatą, posyp je parmezanem z pistacjami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, przez 45 minut.
Pieczeń podawaj od razu z warzywami gotowanymi na parze lub na zimno. Możesz ją też serwować na zimno.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień